Location: Mumbai

Fall 2007 I started a new chapter in my life, I have moved to the Indian city of Mumbai (the former Bombay). My first impressions? Big, noisy and busy. I discovered it is not too easy to describe the financial heart of India, the country’s biggest city (and one of the fastest growing in the world) and the home of the famous Gateway of India (left).

I think Lonely Planet’s recipe for the Mumbai main course is one of the best I ever read: ‘Measure out: one part Hollywood; six parts traffic; a bunch of rich power-moguls; stir in half a dozen colonial relics (use big ones); pour in six heaped cups of poverty; add a smattering of swish bars and restaurants (don’t skimp on quality here for best results); equal parts of mayhem and order; as many ancient bazaars as you have lying around; a handful of Hinduism; a dash of Islam; fold in your mixture with equal parts of India; throw it all in a blender on high (adding generous helpings of pollution to taste) and presto: Mumbai.’

On this website you will only find a picture impression of what is daily life in India is really about. After all, one picture says more than 1000 words.


Please do also visit my regular London based blog, http://www.michielwillems.blogspot.com/. Thanks

लोकेशन: मुंबई
फाल २००७ इ स्तार्तेद अ न्यू चप्टर इन माय लाइफ, इ हवे मोवेद तो थे इंडियन सिटी ऑफ़ मुंबई (थे फोर्मेर बॉम्बे). माय फर्स्ट इम्प्रेस्सिओंस? बिग, नोइस्य एंड बुस्य. इ दिस्कोवेरेड आईटी इस नोट तू एअस्य तो देस्क्रिबे थे फिनान्सिअल हार्ट ऑफ़ इंडिया, थे कोउन्ट्री’स बिग्गेस्त सिटी (एंड ओने ऑफ़ थे फास्टेस्ट ग्रोविंग इन थे वर्ल्ड) एंड थे होम ऑफ़ थे फमोउस गेटवे ऑफ़ इंडिया (लेफ्ट)

इ थिंक लोनली प्लानेट’स रेसिपे फॉर थे मुंबई मैं कोर्स इस ओने ऑफ़ थे बेस्ट इ एवर रीड: ‘मेअसुरे आउट: ओने पार्ट हॉलीवुड; सिक्स पार्ट्स ट्रैफिक; अ बंच ऑफ़ रिच पॉवर-मोगुल्स; स्तिर इन हलफ अ दोजें कोलोनिअल रेलिक्स (उसे बिग ओंस); पोर इन सिक्स हेअपेद कप्स ऑफ़ पोवेर्टी; अदद अ स्मत्तेरिंग ऑफ़ स्विश बरस एंड रेस्तौरंट्स (दोन’टी स्किम्प ओं कुँलिटी हियर फॉर बेस्ट रेसुल्ट्स); एकुँल पार्ट्स ऑफ़ माय्हेम एंड आर्डर; अस मानी अन्सिएंत बजार्स अस यू हवे ल्यिंग अरौंद; अ हन्द्फुल ऑफ़ हिन्दुइस्म; अ दश ऑफ़ इसलाम; फोल्ड इन यौर मिक्स्तुरे विथ एकुँल पार्ट्स ऑफ़ इंडिया; थ्रो आईटी अल इन अ बीलेंडर ओं हाई (अद्दिंग गेनेरोउस हेल्पिंग्स ऑफ़ पोल्लुशन तो तसते) एंड प्रेस्तो: मुंबई।’

ओं थिस वेबसाइट यू विल ओनली फंद अ पिक्चर इम्प्रेशन ऑफ़ वहत इस डेली लाइफ इन इंडिया इस रेअल्ली अबाउट. आफ्टर अल, ओने पिक्चर सय्स मोरे थान १००० वोर्ड्स

प्लेस दो विसित my ओथेर लन्दन बसेद blog अस वेल,। व्व्व.मिचिएल्विल्लेम्स.ब्लागस्पाट.कॉम

Cheers,

Michiel Willems / मिचिएल विल्लेम्स